Attention!

Atenție: există persoane rău intenționate!
Nu încredința niciodată datele personale (copie buletin), bancare sau poștale.


 • Înșelătorie Paypal

  Cumpărătorul își exprimă nevoia urgentă de a achiziționa produsul, îți propune un mijloc de plată pe care îl consideră sigur pentru ambele părți. La puțin timp după aceea, primiți un e-mail cu culorile și sigla metodei de plată online utilizate (adresa yahoo sau gmail în general) indicând faptul că a fost efectuat un transfer către tine și că acesta va fi validat de îndată ce va fi transmisa dovada expedierii produsului. Cu toate acestea, în cazul în care vânzătorul verifică în contul său: nu a fost efectuat niciun transfer! Scopul este de a recupera produsul fără plată.

 • Înșelătorie Mandat Cash sau Western Union

  Cumpărătorul vă informează că nu se află în prezent în țară, dar dorește să cumpere produsul. Este nevoie de o mulțime de informații personale, uneori și de fotocopia cărții de identitate (care poate fi reutilizată în mod fraudulos - phishing) și informează vânzătorul că transferul a fost efectuat, dar îi cere să plătească taxele de tranzacție (tranzacție care nu a avut loc niciodată).

 • Produs fictiv sau monedă falsă

  Vânzătorul cere cumpărătorului plata obiectului înainte de expediere. Odată ce banii primiți (plată online, cec bancar ...), vânzătorul informează cumpărătorul că produsul este expediat, dar cumpărătorul nu va primi niciodată nimic. Se întâmplă frecvent ca impostorii să folosească monezi false sau cecuri fără acoperire atunci când sunt livrate manual.

  Înșelătorie curierat

  Cumpărătorul își exprimă dorința de a preda unui curier care va livra banii personal în schimbul produsului. Vă solicită apoi să transmiteți informațiile dvs. personale: nume, prenume, adresa. Scopul lui de a vă obține datele personale. Nu transmite informațiile tale, curierii nu transportă bani în numerarDacă ai fost victima unui tentative :
SEMNALEAZĂ O TENTATIVĂ DE FRAUDĂ

RĂSPUNSUL DECATHLON

Dacă vânzarea are loc sub formă de vânzări online între persoane fizice, Decathlon se bazează pe vigilența ta și te încurajează să raportezi orice încercare frauduloasă.

Decathlon propune un serviciu mult mai sigur pe durata evenimentelor Second Hand :

 • › Bucură-te de sfatul experților noștri
 • › Poți verifica gratuit starea produsului, datorită experților noștri
 • › Efectuează tranzacția în siguranță : Cumpărătorul plătește la casă și primește bon fiscal, iar vânzătorul un voucher.